Deze site gebruikt cookies om u een betere surfervaring aan te bieden.
X

Q&A

Hoe kan je je eigen afbeeldingen en teksten van je POL-website kopiëren en bewaren?

1/ Afbeeldingen
Afbeeldingen kan je best bewaren via het openen van je website in je browser.
– Klik met de rechtermuisknop op de afbeelding en kies ‘Afbeelding opslaan als’.
– Sla de afbeelding op in een bestand op uw computer

Let wel: de hoofdfoto op uw homepagina kan je niet kopiëren. Deze foto zou reeds in je bezit
moeten zijn.

2/ Teksten
Teksten kan je kopiëren via het dashboard van je website.
– Log in op https://admin.pharmacollective.com/auth/login met je account.
– Kies ‘Inhoud’ in de linker menu structuur
– Klik op ‘Bekijk je artikels’

– Kies ‘Bewerken’ bij het artikel waarvan je de tekst wenst te kopiëren.
– Ga in het artikel, in de editor staan.
– De inhoud van dit artikel kan je kopiëren via rechtermuisknop ‘Kopiëren’ of, ‘select all’.

– Sla via de rechtermuisknop ‘Plakken’ de tekst op in een bestand op je computer of op de locatie van je nieuwe website waar je de tekst wenst te gebruiken.
Als alternatief op de rechtermuisknop kan je volgende toetsen gebruiken:
‘CTRL’ + ‘A’ : door beide knoppen samen in te drukken wordt alle tekst geselecteerd
‘CTRL’ + ‘C’ : door beide knoppen samen in te drukken wordt alle tekst gekopieerd
‘CTRL’ + ‘V’ : door beide knoppen samen in te drukken wordt alle tekst gekleefd in het
document van uw keuze.

LET WEL: Kopiëren en bewaren mag enkel toegepast worden op uw eigen teksten en afbeeldingen.
Afbeeldingen en teksten, geplaatst door Pharmacy Online kunnen niet gekopieerd of gebruikt
worden.

Wat gebeurt er met mijn abonnement van Facebook en/of Instagram?

Door het stopzetten van de sites, vanaf 01/10/2021, zal ook de connectie tussen uw sociale media en de website verbroken worden. Bijgevolg kunnen er geen nieuwe posts geplaatst worden door Pharmacy Online op uw sociale media. Wel kan u het beheer van uw sociale media zelf verderzetten.

Krijg ik een terugbetaling van mijn abonnement?

Daar er vanaf 01/10/2021 geen dienstverlening meer mogelijk is zal u, indien van toepassing, een prorata creditnota ontvangen voor de niet gebruikte abonnementsperiode. Het teveel betaalde abonnementsgeld zal u automatisch teruggestort worden op het bij ons gekend rekeningnummer.
Let wel, deze terugbetaling zal enkel van toepassing zijn indien u geen openstaand saldo heeft bij Pharmacy Online.

Worden de gebruikers van mijn website op de hoogte gesteld van het offline gaan van mijn site?

Neen, POL kan geen berichten sturen naar gebruikers van uw website. Indien u dit wenst, kan u via het dashboard de mailadressen van uw patiënten copiëren om hen een persoonlijk bericht te sturen.

Moet ik het FAGG verwittigen dat mijn site offline is?

Enkel indien je een goudformule hebt en de site is offline, moet je het FAGG op de hoogte stellen dat de site tijdelijk of voor lange tijd offline is. Indien je daarna een nieuwe site met bestelmogelijkheid (webshop) publiceert, moet je hen opnieuw op de hoogte stellen. Voor abonnementen in brons of zilver is dit niet van toepassing.

Wat als mijn website is aangesloten met mijn apotheeksoftware?

De verschillende softwarehuizen zijn op de hoogte van de einddatum. De connectie zal automatisch verbroken worden. Neem eventueel contact met uw softwarehuis om na te gaan of er iets gewijzigd moet worden aan uw softwarepakket.

Waarom ontvang ik geen berichten van POL?

Op regelmatige basis brengt POL je, via mail, op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Indien je deze mails niet ontvangt, kan je best je spambox openen. Sommige berichten worden door uw mailsysteem automatisch in deze map geplaatst. Indien je geen mails terugvindt in je spambox kan je een bericht laten aan pol@pharmacyon-line.be. We zullen dan nagaan of uw mailadres in de mailinglijst is opgenomen.

Waarom stopt Pharmacy Online met het aanbieden van websites?

De huidige platformpartner kan niet tegemoet komen aan jouw en onze eisen i.v.m. gebruiksvriendelijkheid, zowel voor de burger als de apotheker, nieuwe technologieën en toekomstvisie. POL, APB en verschillende softwareleveranciers hebben intensief en samen naar een alternatief gezocht. De hoge kostprijs om een volledige nieuw platform te ontwikkelen, was niet te verantwoorden.

Waarom worden we nu pas op de hoogte gebracht?

POL, APB en verschillende softwareleveranciers hebben tot op het laatste moment intensief en samen naar een alternatief gezocht. De hoge kostprijs om een volledig nieuw platform te ontwikkelen, was niet te verantwoorden. Daarom is de zoektocht naar een kwaliteitsvol én betaalbaar alternatief voor alle sites afgebroken en heeft de Raad van Bestuur van POL, eind juni, beslist om de huidige activiteiten af te bouwen en een deel ervan verder te zetten met een betrouwbare partner. Onze voornaamste zorg hierbij is om de continuïteit van de ledenwebsites zoveel mogelijk te garanderen.

Waarom worden de websites niet langer dan tot 30/09/2021 online gehouden?

De overeenkomst met de huidige platformbouwer loopt af op 30/09/2021. Zelfs een éénmalige verlenging van deze overeenkomst is budgettair niet haalbaar.

Wat zal er met mijn huidige website gebeuren?

Vanaf 01/10/2021 zullen alle websites, inclusief de OnePharma app, offline zijn. De ondersteuning van de sites blijft behouden tot deze datum. Eveneens wordt er alles aan gedaan om je, weliswaar in afgeslankte vorm, een alternatief aan te bieden.

Waarom stopt OnePharma?

De technologie van de OnePharma app is verouderd. Hierdoor is de app niet meer aangepast aan de nieuwste versies van Android en IOS.

Hoe lang blijft de OnePharma app nog werken?

De OnePharma app zal operationeel zijn tot 30/09/2021. Vanaf 01/10/21 zal deze app offline zijn.

Wat gebeurt er met mijn domeinnaam?

Doorgaans is de domeinnaam eigendom van de apotheek. Deze blijft je eigendom. Indien je een website neemt via een nieuwe leverancier, dien je je domeinnaam te koppelen aan de nieuwe website. Je nieuwe leverancier kan je hierbij helpen, evenals de technisch beheerder van jouw domeinnaam. Indien je de beheerder niet kent, kan je deze opzoeken via www.dns.be.